Til forældrene

 

 

I næste uge er Jette ikke på skolen.

Mandag og tirsdag kommer Vibeke i klassen som hun plejer, - én lektion hver dag. Bibliotekstimen tager klassens bibliotekar sig af, og i danskmodulet torsdag (Store Løgdag) kommer Kim og hjælper børnene med at få sat en masse smukke forårsløg.

Fredag er motionsdag, så der bliver kun to ”løse” dansktimer, hvor børnene arbejder med, på forhånd, planlagte aktiviteter.

 

I dansk er vi ved at være igennem alfabetet. En stor del af børnene har fået en rigtig god fornemmelse for lydene, og for at de kan bruges til noget. Står man udenfor døren og smuglytter, kan man få et billigt grin, når vi siger og synger alle de mærkelige lyde og vrøvleord. Vi skal nu for alvor i gang med vores gode, men også svære, læsebog

 

I matematik er vi kommet godt i gang og børnene virker til at være glade for faget og opgaverne. De er ofte så ivrige for at lave stykker, at de gerne vil lave frem i bogen.

Vi har snakket med børnene om, at det ikke er så hensigtsmæssigt. I stedet må de lave så meget de vil i ”frimatematik” – I øjeblikket kan de lave fri-sider i den blå matematikmappe samt i talnokken.

Der er stor forskel på, hvor meget tid børnene bruger på matematik – nogle har sjældent lektier for, mens andre har næsten hver gang..

 

Jeg vil indtil videre fastholde de fælles lektier, men jeg synes ikke, at børnene bør bruge mere end 15 min på mat hver dag. 

I må derfor gerne stoppe lektielavningen efter de 15 min, og evt lige markere det i mat-bogen. 

Har jeres barn sjældent mat-lektier for, står I på samme måde frit for at aftale lidt ”frimatematik” med dem

 

Det kniber stadig lidt med lektierne. Det gælder både dansk, matematik, idrætstøj og biblioteksbøger.

Vil I huske jeres barn på at lektiebogen lige tjekkes. (Børnene skal helst læse 15 min. hver dag. Denne lektie står ikke i lektiebogen!)

 

Som meddelt på månedsbrevet har elevrådet besluttet at prøve en anden måde at have skolebod på. Det betyder, at vi i undervisningstiden skal have børnenes bestillinger noteret og modtage betaling for indkøbene. Når vi lige har prøvet det et par gange, tager det ikke lang tid. Men har børnene ikke aftalte penge med, kan det blive et større arbejde. Forestil jer 6 børn som hver har 20 kr med og køber for småbeløb på 4-6 kr. Det ville betyde, at vi var nødt til at have en vekslekasse i klassen. Vi vil derfor appelere til jer om at give børnene aftalte penge med, så vi ikke skal bruge for megen tid på dette.

 

Onsdag efter efterårsferien (22/10) skal vi på løvfaldstur. Vi håber, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed, hvor vi begge, sammen med klassen, kan få en fælles oplevelse i det smukke efterår. Husk fornuftigt tøj, en solid madpakke og ekstra drikkelse. Vi tager skolemælken med.

 

I er stadig meget velkomne til at kontakte os, med store såvel som små problemer, omkring jeres børns skolegang.  Af erfaring ved vi at enkelte holder sig tilbage , måske fordi de ikke vil forstyrre eller at tidspunktet er upassende. Vi vil derfor opfordre jer der har lyst, til at bruge e-mail.

Det skal selvfølgelig altid stadig være i orden at bruge telefonen – specielt hvis det er akut eller kræver direkte dialog med os.

Hvis I bruger e-mail, må I dog ikke forvente et svar en time efter – der kan gå op til et par dage , hvis det er i en travl periode.

Vores e-mail adresser er:

 jette.kirkegaard@hadbjergskole.dk  og  kim.liholm@hadbjergskole.dk

 

Vores klasseside er nu kommet op at stå og ligger så I kan trykke direkte fra skoles website : www.hadbjergskole.dk

I første omgang er der kun fotos fra første skoledag på klassesiden. Vi har dog planer om at få kalender, forældrebreve, elevproduktioner på hen af vejen, så kig ind engang imellem.

 

 

Venlig hilsen

 

Jette og Kim